Benieuwd hoe een lidmaatschap er in de praktijk uitziet?

Lees hier (waargebeurde ๐Ÿ˜‰) verhalen van onze leden.

Het succesverhaal van Patrick

Het succesverhaal van Laurinda

Het succesverhaal van Menno

Vastgoed sprak mij enorm aan maar ik had geen idee waar ik moest beginnen.โ€จ Afgelopen zomer heb ik mij hier vol (wellicht een tikkeltje obsessief) in verdiept middels diverse podcasts en youtube filmpjes van diverse aanbieders. Ook Myrthe van Actief kwam langs met een inspirerend verhaal.

De (enorme) wachtlijst aan potentiele huurders rondom Emmen en de betaalbaarheid van woningen spraken mij eveneens aan. Hup, uit mijn comfortzone (emotie uit) en laat investeren rond mijn woonplaats, bijvoorbeeld in Rotterdam los (waar je overigens alleen maar zonder voorbehoud van financiering -zwaar overpriced- kan kopen. Ongewenst n.m.m. Enfin, voordat het allemaal zover was is mijn oog gevallen op een tweetal partijen, een Rotterdamse club (vlakbij mijn woonplaats (Berkel en Rodenrijs) en op Actief (Emmen).

Het enthousiasme van Actief en de snelheid van handelen staat mij aan en past mij. Wil ik investeren in een lidmaatschap? Ja, want ik krijg er als hyperactief lid naast enthousiasme, ook veel kennis voor terug en ik zou op weg geholpen worden door een vastgoedcoach (Charlotte) richting mijn eerste aankoop. Op 31 augustus dus lid geworden, geen spijt van gehad.

Ik had 50k eigen geld. In eerste instantie heb ik zelf Funda/Jaap uitgekamd naar goede deals, helaas bij een tweetal woningen overboden (Actief, in dit geval Myrthe vanuit Bonaire heeft me toen geholpen en snel geschakeld). Ik heb Actief vervolgens de tweede helft van september gevraagd om met mij en voor mij te zoeken. Op 30 september werd ik al positief verrast door Actief (Tricia), men had een mooie hoekwoning gevonden welke tevens reeds verhuurd was.

Maandag 5 oktober vernam ik dat mijn bod geaccepteerd was. Nu snel de taxatie, financiering en notaris regelen. Actief (Charlotte) heeft mij bijgestaan bij de taxatie en de notaris (koopovereenkomst en overdracht). Voorts natuurlijk veel vragen gesteld hoe het e.e.a. in de praktijk werkt met onderhoud, doorbelastingen, innen van de huur etc. Jawel, 3 december de overdracht gehad. Hierna een kop koffie gedronken met Myrthe van Actief (haar ondernemerschap werkt aanstekelijk) en ik werd positief verrast met een fles Champagne.

2021 en 2022 staan bij mij in het kader van opschalen, ik denk dat Actief mij hierin fantastisch zal ondersteunen! Actief is aan te bevelen indien je de eerste stappen wilt zetten!

Succesverhaal-Patrick
Patrick den Hertog

Dertig jaar geleden werkte ik bij een vastgoed-beleggingsmaatschappij. Daar ontstond het plan om zelf in vastgoed te beleggen. Jong als ik was (24), dacht ik: wat mijn baas kan, kan ik ook ๐Ÿ™‚ Dat lukte pas 10 jaar later, hoewel ik toen allang niet meer bij hem werkte.

Samen met een vriendin en oud-collega kocht ik twee bedrijfshallen van onze ex-werkgever. Hij gunde het ons, dus we deden een topdeal. We hadden de smaak nu te pakken, dus wilden onze portefeuille verder uitbreiden. Helaas … het kwam er niet meer van, hoewel we echt wel aan de slag zijn gegaan. In de praktijk lag onze focus en tijd meer bij onze core business … (we zijn allebei ondernemer op een heel ander gebied).

En toen kwam ik in contact met Myrthe de Groot die een vastgoedcursus aanbood. Daar meldde ik me direct voor aan en door die cursus inspireerde ze mij om nu (twintig jaar later dus) alsnog tot actie over te gaan.

Na het doen van de cursus merkte ik dat de basisprincipes nog hetzelfde waren (het rekensommetje) en moest ik ‘alleen’ weer een netwerk opbouwen en gevoel voor het vastgoed en de cijfertjes krijgen. Binnen twee maanden had ik (weer samen met die vriendin) een mooi appartement in Utrecht aangekocht, direct verhuurd, met een net-kloppend rekensommetje ๐Ÿ™‚ En nog geen maand daarna sloegen we onze slag met een tweede appartement in Badhoevedorp.

Op advies van Myrthe hebben we hiervoor een klein stukje van onze bedrijfshallen ge-herfinancieerd (daar zat namelijk niets meer op) en daarom hoefden we eigenlijk geen cent spaargeld mee te nemen voor de appartementen. Dat is nog eens lucratief! En op de valreep van 2020, op 30 december, hadden we bijna nog een derde appartement in het zuiden van het land te pakken. Dat ging ons alleen net even te snel, dus toch maar op de rem getrapt.

Wat ons in 20 jaar niet lukte, ging in 2020 bijna als vanzelf. Geluk? Dat was het zeker, maar volgens mij was het succesrecept: focus, kennis, inspiratie, betrouwbare adviseurs en durven door te pakken.

Succesverhaal-Laurinda
Laurinda Griekspoor

Zessentwintig juni 2020 zat ik naar mijn favoriete radiostation BNR te luisteren. Een podcast over vastgoed en gastspreker was toen Myrthe de Groot. Ik ben al jaren geรฏnteresseerd in beleggen, maar dan in de vorm van aandelen (deze Corona pandemie had een behoorlijk effect op de waarde ontwikkeling van mijn portefeuille).ย 

Mijn interesse in vastgoed werd meteen getriggerd door Myrtheโ€™s heldere uitleg m.b.t. investeren in vastgoed, zeker voor een leek in vastgoed als ik. Myrthe vertelde dat investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk is. Voor iedereen toegankelijk? Daar moet je toch startkapitaal voor hebben? Je moet toch eerst je eigen hypotheek afbetalen om nog een schuld op je nemen? Wat als de huurder alleen maar voor problemen zorgt, geen huur betalen etc etc? Nou dit soort vragen gingen er bij mij door mijn hoofd toen ik even nadacht over een 2e woning als belegging.ย 

Vanaf dat moment ben ik Myrthe gaan volgen op Instagram en heb ik met mijn financieel adviseur over de mogelijkheden gesproken betreffende investeren in vastgoed/krediet krijgen. Een week later heb ik met een lijst aan vragen de telefoon gepakt en gebeld naar Actief.

Via Myrthe ben ik HyperActief lid geworden en kreeg ik Charlotte als vastgoed coach toegewezen. Charlotte heeft al mijn vragen kunnen beantwoorden en geholpen bij het zoeken naar een beleggingspand. Ik woon zelf in de Randstad en ben ook naast Actief zelf op zoek gegaan naar potentiรซle woningen. In een oververhitte markt waar je in 99% van de gevallen in mijn woongebied de volle mep betaald voor een woning was de rendementsberekening dan ook niet heel gunstig.ย Totdat ik in een groeigemeente niet ver van Rotterdam een huis had gevonden dat na wat opknapwerkzaamheden een mooie huurprijs kon realiseren en waarbij de rendementsberekening zowel op direct- als indirect vermogen groen licht gaf.

Charlotte heeft mij vooraf goed ingelicht en samen hebben we de rendementsberekening door gelopen. Dit gaf mij vooral vertrouwen en zekerheid. Het is toch niet niks een 2e huis aanschaffen. De woning is na een intensieve renovatie van 4 weken op Funda gezet en een huurder gevonden en daar ben ik enorm trots op! Dit had zeker niet gelukt zonder de hulp, betrokkenheid en kennis van zaken van Charlotte, de vastgoedcoach van Actief.

De rush en snelheid van handelen zijn mij niet onbekend door 25 jaar ervaring in de Retail. Het smaakt dan ook naar meer om op deze manier inkomen te kunnen genereren naast mijn job. De betrokkenheid en behulpzaamheid vanuit Actief in het aankopen van een beleggingspand werkt heel goed. Als het aan mij ligt, ga ik het samen met Charlotte deze kant van het land wat meer โ€œActief groenโ€ maken!

Menno Zimmermann@2x
Menno Zimmermann

InActief

Actief

HyperActief

โ‚ฌ795 โ‚ฌ49,- โ‚ฌ79,-
Per maand (excl. btw) Per maand (excl. btw) Per maand (excl. btw)
Meest gekozen
Contact met Actief
Word onderdeel van ons unieke, snelgroeiende netwerk
Toegang tot ons platform
Toegang tot onze dienstverlening
Ontvang het Actief Magazine
Jouw eigen aanspreekpunt
Toegang tot het gehele community
Events die je niet wilt missen
Online Q&A events
Toegang tot beleggersborrels
Als eerste uitgenodigd voor onze events
Gratis toegang tot al onze events
Handige tools voor jouw vastgoed
Rendementsberekeningtool
Wordt onderdeel van het CollActief
Uitgebreide rendementsberekeningtool
Het Groene Boekje
Exclusieve mogelijkheden voor snelle stappen
Toegang tot al onze Trainingen en Masterclasses
De mogelijkheid tot aan- en verkopen via het platform
Handige tools voor jouw vastgoed
Ontvang Exclusief Aanbod per mail
Kennistrajecten in besloten groep

Meer weten over het lidmaatschap?
Plan een gesprek!

We maken graag kennis met je en vertellen je alles over Actief en het lidmaatschap!

Benieuwd hoe een lidmaatschap er in de praktijk uitziet?

Lees hier (waargebeurde ๐Ÿ˜‰)
verhalen van onze leden.

Vastgoed sprak mij enorm aan maar ik had geen idee waar ik moest beginnen.โ€จ Afgelopen zomer heb ik mij hier vol (wellicht een tikkeltje obsessief) in verdiept middels diverse podcasts en YouTube filmpjes van diverse aanbieders. Ook Myrthe van Actief kwam langs met een inspirerend verhaal.

De (enorme) wachtlijst aan potentiele huurders rondom Emmen en de betaalbaarheid van woningen spraken mij eveneens aan. Hup, uit mijn comfortzone (emotie uit) en laat investeren rond mijn woonplaats, bijvoorbeeld in Rotterdam los (waar je overigens alleen maar zonder voorbehoud van financiering -zwaar overpriced- kan kopen. Ongewenst n.m.m. Enfin, voordat het allemaal zover was is mijn oog gevallen op een tweetal partijen, een Rotterdamse club (vlakbij mijn woonplaats (Berkel en Rodenrijs) en op Actief (Emmen).

Het enthousiasme van Actief en de snelheid van handelen staat mij aan en past mij. Wil ik investeren in een lidmaatschap? Ja, want ik krijg er als hyperactief lid naast enthousiasme, ook veel kennis voor terug en ik zou op weg geholpen worden door een vastgoedcoach (Charlotte) richting mijn eerste aankoop. Op 31 augustus dus lid geworden, geen spijt van gehad.

Ik had 50k eigen geld. In eerste instantie heb ik zelf Funda/Jaap uitgekamd naar goede deals, helaas bij een tweetal woningen overboden (Actief, in dit geval Myrthe vanuit Bonaire heeft me toen geholpen en snel geschakeld). Ik heb Actief vervolgens de tweede helft van september gevraagd om met mij en voor mij te zoeken. Op 30 september werd ik al positief verrast door Actief (Tricia), men had een mooie hoekwoning gevonden welke tevens reeds verhuurd was.

Maandag 5 oktober vernam ik dat mijn bod geaccepteerd was. Nu snel de taxatie, financiering en notaris regelen. Actief (Charlotte) heeft mij bijgestaan bij de taxatie en de notaris (koopovereenkomst en overdracht). Voorts natuurlijk veel vragen gesteld hoe het e.e.a. in de praktijk werkt met onderhoud, doorbelastingen, innen van de huur etc. Jawel, 3 december de overdracht gehad. Hierna een kop koffie gedronken met Myrthe van Actief (haar ondernemerschap werkt aanstekelijk) en ik werd positief verrast met een fles Champagne.

2021 en 2022 staan bij mij in het kader van opschalen, ik denk dat Actief mij hierin fantastisch zal ondersteunen! Actief is aan te bevelen indien je de eerste stappen wilt zetten!

Dertig jaar geleden werkte ik bij een vastgoed-beleggingsmaatschappij. Daar ontstond het plan om zelf in vastgoed te beleggen. Jong als ik was (24), dacht ik: wat mijn baas kan, kan ik ook ๐Ÿ™‚ Dat lukte pas 10 jaar later, hoewel ik toen allang niet meer bij hem werkte.

Samen met een vriendin en oud-collega kocht ik twee bedrijfshallen van onze ex-werkgever. Hij gunde het ons, dus we deden een topdeal. We hadden de smaak nu te pakken, dus wilden onze portefeuille verder uitbreiden. Helaas … het kwam er niet meer van, hoewel we echt wel aan de slag zijn gegaan. In de praktijk lag onze focus en tijd meer bij onze core business … (we zijn allebei ondernemer op een heel ander gebied).

En toen kwam ik in contact met Myrthe de Groot die een vastgoedcursus aanbood. Daar meldde ik me direct voor aan en door die cursus inspireerde ze mij om nu (twintig jaar later dus) alsnog tot actie over te gaan.

Na het doen van de cursus merkte ik dat de basisprincipes nog hetzelfde waren (het rekensommetje) en moest ik ‘alleen’ weer een netwerk opbouwen en gevoel voor het vastgoed en de cijfertjes krijgen. Binnen twee maanden had ik (weer samen met die vriendin) een mooi appartement in Utrecht aangekocht, direct verhuurd, met een net-kloppend rekensommetje ๐Ÿ™‚ En nog geen maand daarna sloegen we onze slag met een tweede appartement in Badhoevedorp.

Op advies van Myrthe hebben we hiervoor een klein stukje van onze bedrijfshallen ge-herfinancieerd (daar zat namelijk niets meer op) en daarom hoefden we eigenlijk geen cent spaargeld mee te nemen voor de appartementen. Dat is nog eens lucratief! En op de valreep van 2020, op 30 december, hadden we bijna nog een derde appartement in het zuiden van het land te pakken. Dat ging ons alleen net even te snel, dus toch maar op de rem getrapt.

Wat ons in 20 jaar niet lukte, ging in 2020 bijna als vanzelf. Geluk? Dat was het zeker, maar volgens mij was het succesrecept: focus, kennis, inspiratie, betrouwbare adviseurs en durven door te pakken.

Zessentwintig juni 2020 zat ik naar mijn favoriete radiostation BNR te luisteren. Een podcast over vastgoed en gastspreker was toen Myrthe de Groot. Ik ben al jaren geรฏnteresseerd in beleggen, maar dan in de vorm van aandelen (deze Corona pandemie had een behoorlijk effect op de waarde ontwikkeling van mijn portefeuille).ย 

Mijn interesse in vastgoed werd meteen getriggerd door Myrtheโ€™s heldere uitleg m.b.t. investeren in vastgoed, zeker voor een leek in vastgoed als ik. Myrthe vertelde dat investeren in vastgoed voor iedereen toegankelijk is. Voor iedereen toegankelijk? Daar moet je toch startkapitaal voor hebben? Je moet toch eerst je eigen hypotheek afbetalen om nog een schuld op je nemen? Wat als de huurder alleen maar voor problemen zorgt, geen huur betalen etc etc? Nou dit soort vragen gingen er bij mij door mijn hoofd toen ik even nadacht over een 2e woning als belegging.ย 

Vanaf dat moment ben ik Myrthe gaan volgen op Instagram en heb ik met mijn financieel adviseur over de mogelijkheden gesproken betreffende investeren in vastgoed/krediet krijgen. Een week later heb ik met een lijst aan vragen de telefoon gepakt en gebeld naar Actief.

Via Myrthe ben ik HyperActief lid geworden en kreeg ik Charlotte als vastgoed coach toegewezen. Charlotte heeft al mijn vragen kunnen beantwoorden en geholpen bij het zoeken naar een beleggingspand. Ik woon zelf in de Randstad en ben ook naast Actief zelf op zoek gegaan naar potentiรซle woningen. In een oververhitte markt waar je in 99% van de gevallen in mijn woongebied de volle mep betaald voor een woning was de rendementsberekening dan ook niet heel gunstig.ย Totdat ik in een groeigemeente niet ver van Rotterdam een huis had gevonden dat na wat opknapwerkzaamheden een mooie huurprijs kon realiseren en waarbij de rendementsberekening zowel op direct- als indirect vermogen groen licht gaf.

Charlotte heeft mij vooraf goed ingelicht en samen hebben we de rendementsberekening door gelopen. Dit gaf mij vooral vertrouwen en zekerheid. Het is toch niet niks een 2e huis aanschaffen. De woning is na een intensieve renovatie van 4 weken op Funda gezet en een huurder gevonden en daar ben ik enorm trots op! Dit had zeker niet gelukt zonder de hulp, betrokkenheid en kennis van zaken van Charlotte, de vastgoedcoach van Actief.

De rush en snelheid van handelen zijn mij niet onbekend door 25 jaar ervaring in de Retail. Het smaakt dan ook naar meer om op deze manier inkomen te kunnen genereren naast mijn job. De betrokkenheid en behulpzaamheid vanuit Actief in het aankopen van een beleggingspand werkt heel goed. Als het aan mij ligt, ga ik het samen met Charlotte deze kant van het land wat meer โ€œActief groenโ€ maken!

InActief

โ‚ฌ
795
Per maand (excl. btw)

Actief

โ‚ฌ
49
Per maand (excl. btw)

HyperActief

โ‚ฌ
79
Per maand (excl. btw)