Mijn eerste weken als aanspreekpunt bij Actief

I

nmiddels ben ik alweer een paar maanden verder als aanspreekpunt, heb ik veel leden onder mijn hoede en ben ik een groot netwerk aan het opbouwen. Mijn eerste weken waren best heftig kan ik je vertellen. Niet heftig in de slechte zin van het woord hoor, maar een hele nieuwe werkwijze, nieuwe systemen en heel veel maar dan ook echt heel veel nieuwe informatie dat kan veel met een mens doen haha. Ik neem jullie mee in mijn verhaal in de eerste weken als aanspreekpunt.

Leren op vakantie.

Na mijn vakantie mocht ik dan starten als aanspreekpunt voor onze leden. Tijdens mijn vakantie had ik met mezelf en met Actief afgesproken dat ik alvast ging leren zodat ik al meer te weten kwam over beleggen in vastgoed. Ik was immers nieuw in de beleggingswereld (ik werkte eerst op de 24/7 telefoondienst dus vastgoed an sich was me niet vreemd hoor). Vol goede moed begon ik te lezen in Myrthe haar boek, en zoals jullie weten (als jullie het boek gelezen hebben, zo niet.. ik raad het je aan hint hint) je begint te lezen en dan wil je niet meer stoppen. En gelukkig maar want de inhoud van dit boek, werd natuurlijk mijn werk. Vervolgens heb ik nog wat meer boeken gelezen, gegoogeld, trainingen en masterclasses op het platform bekeken en elke vrijdag hebben wij studiedag bij Actief. Dit is echt mega waardevol want die vrijdag leren we over nieuwe onderwerpen, bespreken we vragen van leden en zoeken we die tot in de puntjes uit en aan het einde van de dag houden we er een presentatie over aan elkaar.ย  Zo leren we wekelijks nieuwe dingen.

Okรฉ, letโ€™s do this!

Met die instelling stond ik letterlijk op die eerste dag als officieel aanspreekpunt! Ik ging er vol voor, maar vond het ook spannend. Ik kreeg mijn nieuwe werkplek toegewezen en daar zat ik dan, als aanspreekpunt. Ik deel een kantoor met Charlotte en Reza, heel fijn want we kunnen tussendoor dus veel overleggen. Door mijn hoofd spookte van alles! Dat ik Myrthe erg dankbaar ben voor deze kans (dus bedankt Myrthe ๐Ÿ˜‰), dat ik het supercool vond om hier te zitten, maar ook wel twijfels of ik dat allemaal wel kon?!

Ik ging de taken van Chanel overnemen. Chanel was vรณรณr mij aanspreekpunt maar zij is doorgegroeid naar het team Aan- en Verkoop, dus ik mocht ook direct al haar leden overnemen. Geen druk verder hoor haha.

De eerste week

Deze week ging zo intens snel, voor ik het wist was het weekend. En geloof me als je altijd op zaterdag hebt gewerkt dan is opeens 2 dagen weekend mega lekker (jeej kantoorbaan). Ik werd door Charlotte meegenomen in alle nieuwe systemen en hoe we te werk gaan. De eerste dagen heb ik mij hierin verdiept en mezelf wegwijs gemaakt. Ondertussen hoorde ik Charlotte en Reza gesprekken voeren met leden op de achtergrond, ik probeerde heel veel mee te luisteren om alvast de smaak te pakken te krijgen. Ik vond het heel interessant maar ook wel eng. Dit moest ik dus ook gaan doen he? Natuurlijk heb ik in de tijd bij Actief veel informatie opgevangen maar nu was het tijd om het uit te gaan leggen aan anderen.

Mijn eerste telefoontjes en e-mails

Nou daar gingen we dan! We informeerden de leden dat ik de werkzaamheden van Chanel ging overnemen en de eerste kennismakingsbelletjes volgden elkaar in rap tempo op. Kennismaken met alle leden was erg leuk en leerzaam. Zo leer je elkaar kennen en weet je waar iedereen mee bezig is, ik wilde vooral weten wat de wensen en doelen waren zodat we daar samen stappen in kunnen ondernemen.

Het โ€˜echteโ€™ werk is begonnen

Dan begint het โ€˜echteโ€™ werk te komen. Koopovereenkomsten (laten) checken, zoekopdrachten klaarzetten voor aanbod op maat, leden in contact brengen met รฉรฉn van onze partners, rendementsberekeningen nakijken, enz. enz. In het begin best spannend allemaal hoor, maar gelukkig had ik Charlotte en Reza als back up waar ik al mijn vragen aan kon stellen. Bedankt maten voor de steun. ๐Ÿ˜‰

Spanning is eraf, tijd om te ontwikkelen

Nu we al een paar maanden verder zijn, is de spanning er wel af hoor haha. Ik heb inmiddels mijn Level-1-toets met vlag en wimpel gehaald en ben vol in de voorbereiding voor Level 2. Deze toetsen horen bij de interne opleiding die iedereen bij Actief volgt en zonder de toetsen mogen we niet aan het werk dus dat was nog wel even spannend. Maar ik vind altijd alles spannend in het begin ๐Ÿ˜‰. Nu is het tijd om verder te ontwikkelen en daar heb ik heel erg veel zin in. Ik leer nog dagelijks bij dankzij mijn collegaโ€™s, partners, boeken maar natuurlijk ook โ€œmijnโ€ leden. Dus op naar een succesvol eerste jaar gevuld met leuke mensen een groot netwerk en veel kennis!

ย 

Ps. binnenkort gaan we weer op zoek naar uitbreiding van ons team dus als mijn verhaal je niet heeft afgeschrikt: stuur dan eens een mail naar info@actief.nl en misschien onderga jij binnenkort wel precies hetzelfde als ik ๐Ÿ˜‰.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *