Laat een taxatie uitvoeren

Je kunt bij Actief terecht voor onder andere bijvoorbeeld bedrijfseconomische- of verzekeringstaxaties. Deze zullen worden uitgevoerd door onze partner Troostwijk. De taxateurs van Troostwijk combineren kennis, ervaring en vakkundigheid en geven onder alle omstandigheden een onafhankelijk waardeoordeel. Troostwijk staat op de shortlist van de op de Nederlandse markt opererende banken.

In samenwerking met Troostwijk

Taxeren is een vak. Het gewenste eindproduct is een objectieve, betrouwbare taxatie. Dit is de basis voor onder ander bijvoorbeeld:

  • Het verkrijgen van een financiering;
  • Voor fiscale doeleinden/het opstellen van jaarrekeningen/WOZ;
  • Het nemen van beslissingen;
  • Starten van onderhandelingen (over aan- en/of verkoop, aan- en/of verhuur of bedrijfsoverdracht).

Om tot dit eindproduct te komen is kennis, kunde en integriteit nodig en dat kun je gerust aan de taxateurs van Troostwijk over laten. Ze taxeren als marktleider voor alle denkbare bedrijven en instanties en ze voeren taxaties uit over de hele wereld. Ze weten dus waar ze het over hebben!

Bedrijfseconomische taxaties (commercieel)

Bedrijfseconomische taxaties (residentieel)

Verzekeringstaxaties

Bedrijfseconomische taxaties

Commercieel

0 - €1.500.000 €1189,00
€1.500.000 - €2.500.000 €1330,00
€2.500.000 - €5.000.000 €2140,00
€5.000.000 - €10.000.000 €2610,00
> €10.000.000 Maatwerk

Voor strategische en financiële beslissingen

Taxaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het opstellen van jaarrekeningen, het aanvragen van een financieringen, transacties, fusies of overnames en nog veel meer. 

Je kunt voor de taxatie van elk type commercieel vastgoed bij ons terecht zoals kantoor-, winkel- en bedrijfsruimten, maar voor ook wooncomplexen, grond- en exploitatie gebonden vastgoed.

Bedrijfseconomische taxaties

Residentieel

0 - €500.00 €905,00
€500.00 - €1.500 €1189,00
> €1.500 Maatwerk

Voor strategische en financiële beslissingen

Taxaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het opstellen van jaarrekeningen, het aanvragen van een financieringen, transacties, fusies of overnames en nog veel meer. 

Je kunt voor de taxatie van elk type commercieel vastgoed bij ons terecht zoals kantoor-, winkel- en bedrijfsruimten, maar voor ook wooncomplexen, grond- en exploitatie gebonden vastgoed.

Verzekeringstaxaties

22500
+ €0,18 o/oo*

Bovenstaande tarief is geldig voor taxaties tussen de 0 -  5.000.000. Taxaties boven de 5.000.000 is maatwerk op aanvraag.

waarderingsgrondslag

De waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. Toch wordt nog vaak de aankoopwaarde of bijvoorbeeld de actuele waarde gebruikt. Het risico van onderverzekering is in al die gevallen erg groot. Een verzekeringstaxatie kan dit uitsluiten. 

Standaard indexering

Een standaard indexering leidt tot een stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren kan afwijken van de werkelijke bouwkosten. De kans op oververzekering en dus een te hoge premie is daardoor aanwezig. Periodiek taxeren garandeert altijd een juist verzekerde waarde! 

Taxeren met Actief

Samenwerking met de marktleider op het gebied van taxaties: Troowstwijk.

Taxeren in heel Nederland.

Ook voor de zogenaamde ‘green valuation’ kun je bij ons terecht.

Bedrijfseconomische- én verzekeringstaxaties.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik mijn vastgoed economisch laten taxeren?

Voor bijvoorbeeld de financiering van beleggingsvastgoed, is er vaak een recente taxatie nodig. Daarnaast kan het bij aan-of verhuur soms ook heel handig zijn. Twijfel je of jij een economische taxatie nodig hebt? Neem dan gerust contact op!

Waarom zou ik mijn vastgoed laten taxeren voor de verzekering?

De waardegrondslag voor het verzekeren van een gebouw is de herbouwwaarde. In veel gevallen wordt hieraan onbewust voorbijgegaan. In plaats daarvan worden bijvoorbeeld de aankoopwaarde, de historische kostprijs/bouwkosten of de actuele waarde gebruikt.

Het risico van onderverzekering is in al die gevallen erg groot. Een objectieve waardebepaling middels taxatie sluit dat uit.

Daarnaast moet je ook rekening houden met indexering.
Een standaard indexering leidt jaarlijks tot een cumulatieve stijging van de verzekerde waarde. Het risico hiervan is dat de herbouwwaarde na een aantal jaren behoorlijk kan afwijken van de werkelijke bouwkosten. Omdat een algemeen standaard indexpercentage voor jouw gebouw te hoog kan zijn, is de kans op oververzekering – waarbij je teveel premie betaalt – reëel aanwezig.

Periodieke taxatie garandeert te allen tijde een juiste verzekerde waarde!

 

Voldoen de taxateurs aan alle eisen?

Onze taxateurs – waarvan een groot deel register-taxateur is – staan ingeschreven bij RICS, REV, Vastgoedcert, NRVT of TMV. Jaarlijks volgen zij een permanent educatietraject in de vorm van externe- en inhouse trainingen.

Meer weten over het lidmaatschap?
Plan een gesprek!

We maken graag kennis met je en vertellen je alles over Actief en het lidmaatschap!