Actief.

Jong beleggen in vastgoed, dit zijn de voordelen.

Jong beleggen in vastgoed, dit zijn de voordelen

Als je aan een vastgoedbelegger zou vragen wat hij of zij anders had willen doen, dan is een veel voorkomend antwoord: eerder beginnen! Jong gaan beleggen dus. Denk jij wel eens “ik ben te jong om te beleggen” of “ik heb te weinig vermogen om nu een jonge belegger te worden?” lees dan snel verder want er zijn genoeg punten waar jij mee kunt beginnen. Wij zetten de voordelen van jong beginnen met beleggen in vastgoed voor je op een rij.

ALLE TIJD VOOR RENDEMENT OP RENDEMENT

Ooit vroeg iemand aan Einstein wat volgens hem het achtste wereldwonder is en zijn antwoord was ‘samengestelde interest’ oftewel, rente op rente, oftewel, rendement op rendement. Klinkt misschien saai, maar dat is het niet. Vooral niet als je van plan bent om op jonge leeftijd te gaan starten met beleggen. Rendement op rendement is in principe de basis van geld verdienen, zonder er zelf actief voor te werken. Als jij je behaalde winst ieder jaar herbelegt, groeit je geld veel sneller en hoe meer tijd je jouw geld vervolgens geeft om te groeien hoe groter jouw vermogen uiteindelijk wordt. Begin je dus op jonge leeftijd, dan heeft jouw vermogen veel langer de tijd om te groeien. Met het opnieuw investeren van jouw rendement én heel veel geduld groeit je vermogen uiteindelijk als een rollende sneeuwbal (mits je de goede beleggingen te pakken hebt natuurlijk) Meer over rendement op rendement kun je lezen in het boek: ‘Koop je Rijk’ van onze eigen Myrthe de Groot.

JONG GELEERD, IS OUD GEDAAN

De basis van beleggen in vastgoed is iets waar je je al op jonge leeftijd in kunt verdiepen. Als jij op jonge leeftijd wilt beginnen met beleggen dan is dit een goede eerste stap. Als je begrijpt wat direct en indirect rendement is, wat BAR en NAR is en als je met die kennis zélf een rendementsberekening kunt maken dan ben je al een heel eind op weg om eindbaas vastgoedbeleggen te worden. En geloof ons, dat is uiteindelijk echt geen hele, hele hoge wiskunde al moeten we er ook bij vermelden dat je er écht wel even wat tijd in moet steken. In de praktijk zul je zien dat je er vanzelf handig in wordt: het is een typisch gevalletje van oefening baart kunst. Begin dus vooral vroeg met oefenen zodat, als het moment daar is, jij begrijpt waar je mee bezig bent en je jouw vastgoed-skills zo snel mogelijk in kunt zetten. Zoek naar plekken waar jij informatie kunt vinden over beleggen in vastgoed, maak een rendementsberekening met een huis die je vindt op funda, doe een paar keer een puntentelling op de website van de huurcommissie en praat met andere vastgoedbeleggers die hun ervaringen met jou kunnen delen. Een goede voorbereiding kost je tijd dus begin op tijd!

EEN TIJDROVENDE MAAR BELANGRIJKE KLUS: JOUW NETWERK

Als je straks al die kennis hebt opgedaan over beleggen in vastgoed dan zit er nog maar 1 ding op: het zoeken van geschikt vastgoed. Dat is in de praktijk misschien wel een van de meest lastige onderdelen. Je hebt grofweg een paar goede opties die echt werken maar een belangrijke daarvan is het hebben van een goed netwerk en laat dat nou net een tijdrovend klusje zijn. Ook voor dit onderdeel geldt: op jonge leeftijd beginnen heeft zo z’n voordelen. Vroeg of laat ga je deze (tijds)investering absoluut terugverdienen..

JE KUNT EERDER STARTEN DAN JE DENKT

In tegenstelling van wat veel mensen denken heb je geen tonnen op de bank nodig om te kunnen starten met beleggen in vastgoed. Als vuistregel kun je aanhouden dat je ongeveer 30% eigen middelen moet inleggen om een appartement of woning aan te schaffen als belegging (let op, dit is echt afhankelijk van je persoonlijke situatie en de aankoop die je wilt doen. Laat een hypotheekadviseur met je meekijken wat voor jou haalbaar is). Je kunt ook andere opties bekijken waarbij je minder eigen vermogen nodig hebt zoals zelf crowdfunder worden, beleggen in garageboxen of parkeerplaatsen of samen beleggen met anderen zodat je de kosten kunt delen.

Zoals je ziet kun je verschillende laagdrempelige dingen doen of onderzoeken zodat jij een start kunt maken en op jonge leeftijd kunt.

VOLG DEZE STAPPEN OM EEN START TE MAKEN ALS JIJ JONG WILT BELEGGEN IN VASTGOED

  • Sluit je aan bij een netwerk (bijvoorbeeld ons  vastgoednetwerk of een ander netwerk waar jij je thuis voelt) waar je andere beleggers kunt ontmoeten en vragen kunt stellen.

  • Zoek een vastgoedevent of bijeenkomst op waar jij kunt starten met het opbouwen van je vastgoed netwerk.

  • Volg een studiedag en spijker je kennis over beleggen in vastgoed bij.

  • Doe een puntentelling met je eigen huis en bereken hoe hoog jouw huur mag zijn. Je vind hier meer informatie over op de website van de huurcommissie.

  • Lees het boek: ‘Koop je Rijk’ waarin de basis van beleggen in vastgoed wordt behandeld. Kuch schaamteloze reclame kuch.

  • Beluister de podcast over beleggen in vastgoed voor inspiratie (zoals bijvoorbeeld onze eigen podcast: ‘Actief: de vastgoedpodcast’.

  • Maak verschillende rendementsberekeningen met een huis die jij hebt gevonden op Funda.

  • Praat met een financieel adviseur of hypothecair planner over jouw financiële situatie. Wat kun je al, of wat moet je sparen om iets te kunnen!

Veel succes én plezier!

Gemaakt met