Actief.

Hoe vind je aanbod in een overspannen markt?

Je bent op zoek naar een (volgende) aankoop maar hoe vind je die nou in vredesnaam in deze overspannen markt? Er lijkt een ware ‘oorlog’ gaande om de beste deals, dus wij horen vaak (startende) beleggers zeggen: “Pffff ik begin er niet aan hoor, dat gaat me toch niet lukken” en daar houden we natuurlijk niet van! Hieronder dus een aantal tips, getest door onszelf én onze leden. Ja, ze werken echt!

De bekende weg: online De meest voor de hand liggende optie om te zoeken naar beleggingen is natuurlijk op het internet via Funda. Ik durf bijna te zeggen dat iedereen weleens op deze site heeft gekeken. En laat dat nou meteen het grote ‘nadeel’ zijn: iedereen heeft toegang tot dit aanbod. De concurrentie is er hoog en wanneer een pand op zo’n website staat is het tegenwoordig snel verkocht. Probeer eens te kijken op kleinere websites zoals Pararius, huizenzoeker of beleggingspanden.nl – Dit zijn goede alternatieven, maar nog minder druk bezocht dan Funda dus misschien vind je daar wel jouw deal.

Natuurlijk zijn er ook mogelijkheden om online een aankoop te vinden buiten deze websites. Denk hierbij aan Marktplaats, platforms, onze app en verschillende Facebook- of LinkedIn groepen, hier worden ook veel beleggingspanden aangeboden die wellicht interessant kunnen zijn.

Handen uit de mouwen: flyeren Een andere manier om nieuw aanbod te vinden is door te flyeren. Deze tip klinkt misschien een beetje gek, maar het kan zomaar jouw ‘lucky shot’ zijn! Het werkt als volgt: je maakt flyers voor woningen of appartementen waar jij interesse in hebt en stopt deze daar in de brievenbus. Daarna is het afwachten en hopen dat er toevallig net een woning tussen zit waarvan de bewoners willen verkopen. Wanneer zij jouw flyer vinden en jij hun interesse hebt gewekt ben jij de eerste waar ze contact mee op zullen nemen!

Klinkt vergezocht he? Toch hebben wij leden die hier regelmatig succes mee behalen dus in het kader van niet geschoten is altijd mis: waarom niet?

Corporaties zijn je beste vriend Het zijn vaak panden waar nog het één en ander aan moet gebeuren, maar dat maakt ze zeker niet minder interessant. Vooral in grote steden kun je, via een woningcorporatie, voor redelijke prijzen een woning kopen. Deze voormalige huurwoningen worden hierbij op de eigen website van de corporaties aangeboden. Let op! Er kunnen bepaalde voorwaarden zitten aan het kopen van zo’n woningcorporatie. Zo bestaat er een kans dat het verplicht is om bij verkoop de woning weer te terug verkopen aan de woningcorporatie. Laat je dus goed informeren over de voorwaarden.

In onverwachte hoek: Staatbosbeheer + waterschappen Jazeker, ook de deze partijen bieden weleens woningen aan. Deze panden verschijnen lang niet altijd op de gebruikelijke sites, maar gaan vaak in de stille verkoop. Dit zijn vaak bijzondere panden zoals oude boswachterswoningen of herenhuizen. Het aanbod is niet groot, maar het zijn woningen die vaak onopgemerkt verkocht worden. Waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat dit dus geen standaardobjecten zijn, laat je ook hier dus goed informeren.

Vergroot je netwerk, vergroot je kansen Zoals je inmiddels vast wel weet is netwerken ontzettend belangrijk als het gaat om beleggen in vastgoed. Niet alleen voor het verkrijgen van kennis maar ook voor het verkrijgen van bijzondere kansen, waaronder aanbod.

Een groot netwerk is relatief snel op te bouwen maar het is ook van belang dat het netwerk kwalitatief goed is. Het is erg handig om goede contacten te vergaren binnen de sector, denk hierbij aan grote vastgoedbellegers of projectontwikkelaars want deze weten vaak al vroeg wanneer aanbod te koop gaat komen. Woningen worden steeds vaker via – via verkocht, nog voordat hier een huizensite of makelaar aan te pas komt. Maar het hebben van makelaars in jouw netwerk is zeker een aanrader, zij kunnen woningen aandragen voordat ze op de markt verschijnen.

Een goeie buur is… Denk je erover na om binnen een wijk meerdere panden te kopen, denk dan ook aan contacten in de buurt. Ga langs bij jouw panden en praat met de omgeving, hiermee neemt jouw gun-factor toe (als je het goed doet tenminste ????) en is er een grotere kans om via de bewoners aan panden te komen voordat ze op de markt komen. Neem eens een kijkje op de VVE-vergadering van één van je beleggingen of ga bij het buurtfeest langs.

Wie niet waagt, wie niet wint! Naast de bekende websites zijn er dus ontzettend veel mogelijkheden om aanbod te verkrijgen. Heb je toch nog moeite met een geschikte belegging te vinden? Check onze app!

Gemaakt met